Nieuws‎ > ‎

Aanleg nieuwe krachtbalvelden voltooid

Geplaatst 12 nov. 2017 14:50 door Patrick Lansens
Onze gemeente beschikt over een prachtig gelegen en heel goed uitgebouwd sportcentrum, met tal van voorzieningen voor onze sportclubs. Van tijd tot tijd moet evenwel ingespeeld worden op nieuwe ontwikkelingen, lees: het altijd maar groeiend aantal sporters. Enkele jaren terug kwam er een tweede sporthal, die inmiddels ook iedere avond volzet is. De jongste maanden werd gewerkt aan betere en bijkomende infrastructuur voor de krachtbalvereniging Durf en Win.


Krachtbalclub Durf en Win zag haar ledenaantal in twaalf jaar fors stijgen van 40 naar 140 leden. De club beschikte over 2 terreinen die het, door het groeiend aantal ploegen binnen de club, heel hard te verduren kregen. Een grondige aanpak drong zich op. Er was niet alleen nood aan een grondige sanering van de bestaande terreinen, maar ook aan een bijkomend terrein. Niet makkelijk, want de beschikbare ruimte binnen het gemeentelijk sportdomein is zeer krap.

Het schepencollege besliste, daarin gevolgd door de gemeenteraad, om de 2 bestaande terreinen volledig her aan te leggen om een betere afwatering te garanderen. Maar ook om een bijkomend 3de terrein aan te leggen aan de achterzijde van sporthal 1. Daar lag tot voor kort een terrein dat niet zoveel gebruikt werd.

De werken namen een aanvang begin mei en werden onlangs afgerond. Ze werden uitgevoerd door de firma Arbowar uit Waregem voor de som van 135 000 euro. Het nieuwe terrein krijgt ook verlichting, een bijkomende investering van 25 800 euro. Er zijn ook voorzieningen aangebracht om de 3 terreinen te kunnen beregenen in droge periodes. Een forse investering voor de gemeente met het oog op een duurzame oplossing.

De nieuwe terreinen worden op zondag 19 november 2017 officieel in gebruik genomen.

Comments