Nieuws‎ > ‎

Aanleg nieuw fietspad Kortemarkstraat flinke stap dichterbij

Geplaatst 29 jan. 2015 07:37 door Patrick Lansens   [ 29 jan. 2015 07:46 bijgewerkt ]
Het schepencollege is al een tijdje bezig met de voorbereiding van het dossier voor de aanleg van een nieuw, beter van de rijweg afgescheiden en dus veiliger fietspad langs de Kortemarkstraat.
Ook dit project zal gerealiseerd worden met subsidies uit het Provinciaal Fietsfonds. De gemeente Koekelare deed de jongste jaren al beroep op het Fietsfonds voor 4 dossiers: de Bovekerkestraat, de Korkentapstraat, de Ringlaan en de Moerestraat. Het nieuwe fietspad langs de Moerestraat nadert overigens zijn voltooiing.
Om het nieuwe fietspad langs de Kortemarkstraat te kunnen aanleggen diende de gemeente een overeenkomst te bereiken met een 10-tal verschillende eigenaars langs het traject. Deze overeenkomsten om gronden aan te kopen konden recent allemaal afgerond worden. Daarmee komt een realisatie een flinke stap dichterbij.
Volledigheidshalve vermelden we dat het nieuwe fietspad doorloopt over het grondgebied van de buurgemeente Kortemark tot in Edewalle. In de buurgemeente zijn de overeenkomsten nog niet afgerond.
 
Er wordt gehoopt om tot openbare aanbesteding te kunnen overgaan kort na het zomerverlof van 2015.
Comments