Nieuws‎ > ‎

Bibliotheek krijgt nieuwe leeszaal

Geplaatst 24 jan. 2016 06:32 door Patrick Lansens   [ 30 jan. 2016 05:29 bijgewerkt ]
Op vrijdag 22 januari 2016 werd de nieuwe leeszaal van de plaatselijke openbare bibliotheek in gebruik genomen. Het gaat om de Moutvloer die tot voor kort dienst deed als projectieruimte. De volledige Moutvloer maakt nu integraal deel uit van de bibliotheek.
 
Met de restauratie van Huis Proot kwamen er daar een nieuwe projectieruimte en ook diverse vergaderlokalen voor de verenigingen en de adviesorganen. Op die manier kwam er in De Brouwerij ruimte vrij voor de bibliotheek.

 

De bezoekers kunnen in de nieuwe leeszaal rustig de krant lezen, in een tijdschrift grasduinen of naar hun favoriete reisgids op zoek gaan, terwijl studenten ook een plekje hebben om te studeren als ze dat wensen. Er zijn nieuwe rekken aangekocht, een leeshoekje ingericht, er staan tafels en stoelen die voorzien zijn van een leeslampje. Kortom: een gezellige plaats om te vertoeven.

 

Een belangrijk pluspunt van deze bijkomende zaal voor de bib is natuurlijk dat er in de reeds gebruikte lokalen wat meer ademruimte kon gecreëerd worden. De afdeling jeugd deelde zijn ruimte vroeger met de volwassen non-fictie boeken. Nu beschikt deze afdeling over heel de ruimte waar onze jeugd zich kan uitleven. In de vroegere kleinere leeszaal op het eerste verdiep vind je nu de mooiste cd’s en dvd’s terug. Ook de inkomruimte beneden heeft een open en verwelkomende uitstraling gekregen. Op deze manier worden op het gelijkvloers de nieuwste aanwinsten meer in de kijker geplaatst.

 
Schepen Jessy Salenbien maakte van de gelegenheid gebruik om even vooruit te blikken in 2016: "we zullen dit jaar het RFID implementeren in onze bibliotheek. Het Radio Frequency Identification is een zelfontleningssysteem waardoor onze assistenten van de bibliotheek meer tijd zullen hebben om de bezoekers te helpen, begeleiden en tips te geven. Het was de laatste keer dat we konden gebruik maken van de provinciale subsidie voor het RFID en we hebben dan ook de handen in elkaar geslagen met Lendelede en Kortemark om deze subsidie van 20 000 euro per bibliotheek aan te vragen. We werden inmiddels ook weerhouden en de werken worden in het komende najaar uitgevoerd. We koppelen dit ook meteen aan de renovatie van de vloer in onze bibliotheek. Daarvoor hebben wij in het gemeentebudget 2016 de nodige middelen voorzien."

Comments