Nieuws‎ > ‎

Boeiende avond met Johan Vande Lanotte

Geplaatst 12 jun. 2013 13:30 door Patrick Lansens   [ 12 jun. 2013 13:30 bijgewerkt ]
 
Vice-Eerste Minister en Minister voor Economie, Consumenten en de Noordzee Johan Vande Lanotte gaf op maandag 10 juni in CC De Balluchon een boeiende lezing over de echte staat van Vlaanderen en van ons land. Daaruit bleek dat we het al bij al zeker niet slecht doen, wel integendeel. In vergelijking met onze buurlanden doen we het op veel vlakken (armoederisico, economische groei, ongelijkheid, welvaart, werkloosheid) zelfs een stuk beter.
 
De minister gaf ook duidelijk aan waar we het zeker ook beter kunnen en moeten doen (schuldgraad, belastingdruk en eerlijke verdeling van de belastingen).
 
In zijn visie zijn gelijkheid, welvaart, vrijheid, verbondenheid en diversiteit basisbegrippen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
 
Johan Vande Lanotte: "Ik heb het onzalige gevoel dat het project Vlaanderen gekaapt wordt. Vlaanderen is ook van ons."
 
Een aandachtig publiek van 75 aanwezigen luisterde geboeid toe. Achteraf kwamen heel wat bemerkingen en vragen waarop de minister zijn reactie of antwoord gaf.
 
Op de foto zien we de minister met schepen Dirk Ampoorter, Schepen/OCMW-voorzitter Stijn Ramboer en burgemeester Patrick Lansens.
Comments