Nieuws‎ > ‎

De poetsdienst van het Sociaal Huis gaat voor dienstencheques

Geplaatst 13 jan. 2018 05:46 door Patrick Lansens
De raad voor maatschappelijk welzijn besliste unaniem om voor de betaling van de poetsdienst van het Sociaal Huis begin 2018 over te schakelen naar dienstencheques. De omschakeling betekent een besparing van maar liefst 150.000 euro.

Deze beslissing zal een aantal zeer belangrijke voordelen met zich meebrengen voor zowel de klanten van de poetsdienst als onze werknemers. Voor de klanten zal er weinig van de verandering merkbaar zijn omdat het beheer van de cheques volledig zal gebeuren door het Sociaal Huis. De klant blijft dus gewoon een factuur ontvangen voor gepresteerde diensten en zal dus niet zelf moeten instaan voor de rompslomp met cheques. Tevens zal de overschakeling voor de klanten uit de hoogste tariefcategorieën van 7 en 8,5 euro per uur, een vermindering inhouden van hun prijs aangezien zij, na belastingsaftrek, nog slechts 6,30 euro per uur zullen betalen. De klanten in de laagste categorie van 5 euro zullen door een tussenkomst van het Sociaal Huis nog steeds dezelfde prijs betalen. Voor hen verandert er dus niets. Bijkomend zal voor alle klanten die deze tussenkomst van het Sociaal Huis niet vragen het inkomsten- en eigendomsonderzoek wegvallen. Dit betekent dus een serieuze administratieve vereenvoudiging en er valt tevens dus ook een drempel weg voor anderen die ook klant willen worden van de poetdienst van het Sociaal Huis.

De verandering naar betaling met dienstencheques zal voor het bestuur, en dus ook voor de Koekelarenaar, een besparing met zich meebrengen van 150.000 euro. Een win win situatie dus voor zowel de klant, de medewerkers van het Sociaal Huis en elke inwoner van onze gemeente. De poetsdienst van het Sociaal Huis krijgt zo een steviger financiële basis naar de toekomst toe. Alle klanten krijgen een brief in de bus met meer info over de overschakeling en er zal ook een infoavond worden georganiseerd voor alle geïnteresseerden.

Comments