Nieuws‎ > ‎

Dorpskern wordt verder vernieuwd

Geplaatst 25 dec. 2016 06:04 door Patrick Lansens

Het wegdek van het eerste deel van de Sterrestraat, in de kern van de gemeente, ligt er al een tijd slecht bij. De betonplaten zijn verzakt en putten werden gevuld met asfalt. Er dienden tijdelijk extra straatkolken geplaatst te worden in het midden van de weg voor een fatsoenlijke afwatering. Het schepencollege nam een grondige vernieuwing van de straat als extra project op in haar programma voor komend jaar.

 

Het voorontwerp voor dit project werd op 11 juni 2016 voorgelegd op een infovoormiddag voor de plaatselijke bewoners. Het deel van de Sterrestraat tussen de Dorpsstraat en de reeds vernieuwde Nieuwsstraat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel en kan daarbij rekenen op een tussenkomst van Infrax. Het wegdek wordt heraangelegd in asfalt en er komen nieuwe voetpaden in betonstraatstenen. De nutsleidingen worden volledig ondergronds gebracht.

 

De Sterrestraat blijft een éénrichtingsstraat en het nieuwe wegprofiel wordt daaraan aangepast: nieuwe straatbreedte 3,50 meter, parkeerstrook 2 meter, overal voldoende brede voetpaden . Het kruispunt met Dorpsstraat/Oostmeetstraat, nu in kasseien, heeft het zwaar te verduren onder de vele draaibewegingen van het verkeer.  Het wordt heraangelegd in veel duurzamer printbeton. Hetzelfde gebeurt met het kruispunt Stationsstraat/Noordomstraat wat verderop.

 

De vernieuwing van de voetpaden in de Stationsstraat wordt in hetzelfde dossier meegenomen. De nutsleidingen, nu nog gedragen door zware betonpalen, worden ondergronds gebracht zodat de doorgang voor voetgangers en rolstoelgebruikers fors zal verbeteren. Er komen nieuwe, moderne verlichtingspalen.

 

De riolerings- en wegeniswerken zijn geraamd op 501.959 € waarvan 369.578 € ten laste van de gemeentekas, de werken aan de nutsleidingen kosten 39.075 €. Het project moet kort na het zomerverlof van 2017 kunnen starten.

Comments