Nieuws‎ > ‎

Nieuwe impulsen voor speelpleinwerking en nieuwe speelpleintjes

Geplaatst 7 jun. 2013 05:09 door Patrick Lansens   [ 8 jun. 2013 05:39 bijgewerkt ]
Kersvers schepen voor jeugd Carole Himpens laat er geen gras over groeien. Ze nam recent enkele beslissingen, daarin bijgetreden door de meerderheid in de gemeenteraad, om een verdere goed uitgebouwde speelpleinwerking te kunnen blijven garanderen. En ja, de prijs voor de speelpleinwerking werd daarbij voor het eerst in 10 jaar (!) eens aangepast en werd verhoogd met 1 € per dag om dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Iets waarover sommigen in de gemeenteraad het nodig vonden om moord en brand te schreeuwen. Er zijn blijkbaar nog steeds mensen die niet beseffen (of het moedwillig niet willen beseffen) dat voor ieder verlies bij een bepaalde dienstverlening het toch weer de belastingbetaler is die ervoor opdraait.
 
Tevens werden op voorstel van de jeugdschepen middelen weerhouden in de begroting van dit jaar om het speelplein van De Buidel eens grondig te vernieuwen. Er komt ook een kleinschalig nieuw speelpleintje in de wijk De Belofte.
 
Deze nieuwe speeltoestellen konden vorige week besteld worden door het schepencollege en worden dus binnen enkele weken geplaatst.
 
Het schepencollege nam enkele weken terug ook de beslissing om een bijkomende begeleid(st)er in de Buidel aan te stellen om het steeds maar groeiend aantal kinderen op een goede manier te kunnen blijven opvangen. De Buidel, dat eind dit jaar zijn 10-jarig bestaan viert, is inderdaad een enorm succesverhaal!
Comments