Nieuws‎ > ‎

Gemeentebestuur renoveert sociaal wooncomplex in de Dorpsstraat

Geplaatst 14 dec. 2017 04:52 door Patrick Lansens
In de Dorpsstraat heeft de gemeente in 1995 een sociaal wooncomplex bestaande uit 7 appartementen gerealiseerd. Er kon toen beroep gedaan worden op Domus Flandria, een subsidiesysteem opgezet door de Vlaamse overheid dat het project financieel interessant maakte. De gemeente ontving gedurende 20 jaar niet alleen een huur- maar ook een rentesubsidie. In combinatie met de huurgelden die ontvangen werden was dit een gunstig systeem.

Na meer dan 20 jaar was het gebouw aan renovatie toe. Er werden onder meer heel wat vochtproblemen vastgesteld, deels ook door een slechte uitvoering of conceptuele fouten. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de flats energiezuiniger te maken.

Volgende werken worden uitgevoerd: de daken worden voorzien van een nieuwe dakdichting en nieuwe dakrandprofielen, er worden extra isolatieplaten aangebracht. Ook de buitenbepleistering werd  gerenoveerd zodat het gebouw er terug piekfijn uitziet in het straatbeeld. Er gebeuren ook werken aan de buitenverharding rond het gebouw op het gelijkvloers.Binnenin worden de volledige badkamers vernieuwd. De elektrische verwarming wordt volledig vervangen door verwarming op gas met condensatieketels. Alle flats worden ook voorzien van een ventilatiesysteeem.

De werken werden op 25 april 2017 toegewezen aan de firma PIC bvba uit Laarne en worden opgevolgd door architectenbureau Seys uit Diksmuide. Ze zijn gestart op 14 augustus 2017 en zouden moeten kunnen afgerond worden tegen eind februari 2018. 

Op dit ogenblik zijn 5 appartementen verhuurd. Twee appartementen die in de loop van dit jaar vrijkwamen worden logischerwijs pas opnieuw verhuurd na voltooiing van de nu lopende werken, want het is niet altijd even eenvoudig de werken uit te voeren terwijl er mensen woonachtig zijn.

"Na voltooiing van de werken zullen alle bewoners weer een gezellig en warm thuis hebben”, aldus schepen voor sociale huisvesting Carole Himpens. 

Comments