Nieuws‎ > ‎

Gemeente investeert verder in landelijk wegennet

Geplaatst 15 feb. 2020 07:32 door Patrick Lansens
Ook in deze legislatuur hebben we de nodige aandacht voor het onderhoud en de verbetering van ons landelijk wegennet. Door de inspanningen van de voorbije beleidsperiodes staan we op dat vlak al heel ver. Het aantal lopende meter wegen in slechte staat is ondertussen fel geslonken en de vergelijking mag gerust eens gemaakt worden met andere gemeenten in de regio. Dat belet niet dat we bij aanvang van de nieuwe beleidsperiode opnieuw een inspectie deden van gans ons landelijk wegennet.

Uit die rondgang resulteerde een lijstje met wegen dat de komende jaren zal heraangelegd te worden. In het pas goedgekeurde meerjarenplan is de uitvoering daarvan voorzien in 2 fasen: in 2020 en 2023. Voor 2020 is daarvoor 790 000 euro voorzien.

Volgende wegen of delen van wegen zijn voorzien om in 2020 heraangelegd te worden: de Leugenboomstraat, de Gistelstraat, de Venneweg, de Cattaertstraat, het slechtste deel van de Zuidstraat en een stukje Noordstraat.

In de gemeenteraad van 27 januari werd groen licht gegeven voor dit dossier en inmiddels loopt de openbare aanbesteding. De werken moeten in het voorjaar (april-mei) kunnen gegund worden om ten laatste kort na het zomerverlof uitgevoerd te worden.

Comments