Nieuws‎ > ‎

Hoofdrolspeelster 'In Vlaamse Velden' bezoekt nieuw Käthe Kollwitz Museum

Geplaatst 15 feb. 2014 01:59 door Patrick Lansens
De jonge Vlaamse actrice Lize Feryn, die de hoofdrol speelt in de prestigieuze serie 'In Vlaamse Velden' bracht op donderdag 13 februari een bezoek aan het totaal vernieuwde Käthe Kollwitz Museum. Zij was vergezeld van regisseur Jan Matthys.
 
De serie 'In Vlaamse Velden' speelt zich af gedurende de eerste wereldoorlog. Het nieuwe Käthe Kollwitz Museum heeft als centrale thema's het werk en leven van de expressionistische Duitse kunstenares Käthe Kollwitz, die haar zoon Peter verloor in de eerste wereldoorlog. Naar aanleiding van dat verlies maakte ze het indrukwekkende beeldenpaar "Het treurende ouderpaar" dat op de Duitse begraafplaats van Vladslo staat.
 
Het nieuwe museum van Koekelare opent zijn deuren op vrijdag 21 februari 2014, in aanwezigheid van tal van prominenten. De Duitse ambassadeur Dr. Eckart Cuntz, Vlaams minister van toerisme Geert Bourgeois, gouverneur Carl Decaluwé, commissaris-generaal voor de herdenking van WO I Paul Breyne en gedeputeerde van toerisme en recreatie Franky De Block zegden hun aanwezigheid toe.
Comments