Nieuws‎ > ‎

Koekelaarse bibliotheek in een nieuw jasje

Geplaatst 25 dec. 2016 05:57 door Patrick Lansens
In 1992 heeft de gemeente Koekelare het project voor de restauratie van de brouwerijsite, de vroegere Brouwerij Christiaen, afgerond. Een project waarvoor de gemeente op 11 september 1993 de eerste Vlaamse Monumentenprijs in ontvangst mocht nemen.

 

Het gemeentebestuur kreeg die prijs toen niet alleen voor de geslaagde restauratie, maar ook voor de invulling die werd gegeven aan dit industrieel erfgoed.

 

De Brouwerij is intussen gekend als het toeristisch-cultureel kloppend hart van onze gemeente. Hier heeft de plaatselijke openbare bibliotheek destijds haar onderkomen gevonden. Samen met het intussen vernieuwde Käthe Kollwitzmuseum, het vernieuwd toeristisch onthaal, de moutvloer die werd uitgebreid tot een gezellige leesruimte en straks ook het vernieuwd Fransmansmuseum mogen we binnenkort spreken van een totaal vernieuwd pareltje in onze gemeente.

 

De bibliotheek is nu ook de trotse bezitter van 2 zelfuitleenbalies waarmee u de bibliotheekmaterialen zelf kan uitlenen, dankzij de RFID technologie. De bibliotheekassistenten krijgen zo meer tijd vrij om mensen te begeleiden bij hun zoektocht naar boeken, muziek en films en met hun vragen naar informatie. We zetten daarmee in op klantvriendelijkheid.

 

De vloer in de bibliotheek vertoonde door de jaren heen heel wat barsten en daarom werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om een volledig nieuwe gietvloer te laten plaatsen. Er gebeurden ook heel wat aanpassingen aan de verouderde bekabeling voor het ICT-netwerk.

 

Samen met de eerdere uitbreiding van de moutvloer tot een gezellige leesruimte hebben we nu terug een volwaardige openbare bibliotheek in het centrum van onze gemeente.

Comments