Nieuws‎ > ‎

Koekelaars OCMW richt pamperbank op

Geplaatst 8 jun. 2013 05:26 door Patrick Lansens   [ 8 jun. 2013 05:36 bijgewerkt ]
Op voorstel van OCMW-voorzitter Stijn Ramboer heeft de raad voor maatschappelijk welzijn beslist een pamperbank op te richten.

De pamperbank organiseert de herverdeling van luieroverschotten aan gezinnen met een beperkt inkomen. Een kind heeft gemiddeld tot 5000 luiers nodig vooraleer het zindelijk is. Dit betekent voor gezinnen met een beperkt inkomen een grote hap uit het dagelijkse budget.

 

Concreet worden al onze inwoners gevraagd om hun luieroverschotten binnen te brengen in één van de drie inzamelpunten in onze gemeente: het sociaal huis/ocmw-gebouw, het gemeentehuis of bij de buitenschoolse kinderopvang De Buidel. Alle maten en merken, grote of kleine aantallen zijn welkom!  Mensen die geen luieroverschotten hebben, maar toch hun steentje willen bijdragen kunnen terecht in het Sociaal Huis waar een pamperkaart kan worden aangekocht. Hierbij schenkt u een pakket van 25 luiers aan de pamperbank.

 

De ingezamelde luiers worden vervolgens door een vrijwilliger in het OCMW verpakt in pakketten van 25 luiers die aan de doelgroep zullen worden aangeboden aan 1 euro per pakket. De inwoners die in aanmerking komen voor een pakket zullen deze kunnen aankopen via een maatschappelijk werker van het OCMW of via doorsturing vanuit een CAW (Centrum Algemeen Welzijn) of CGG (Centrum Geestelijke Gezondheidszorg). Dit om te garanderen dat de luiers terecht komen bij de doelgroep waar deze actie voor bedoeld is.

 

Met dit project willen we een stap zetten om armoede van jongs af aan te doorbreken. Studies over armoede tonen aan dat armoede niet alleen vaak een moeilijke te doorbreken vicieuze cirkel is, maar vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Baby’s en kinderen hebben het recht een schone luier te dragen!

Comments