Nieuws‎ > ‎

Koelibri wordt gemeentelijke vzw

Geplaatst 12 nov. 2017 14:42 door Patrick Lansens

Gemeente garandeert tewerkstelling met overname Koelibri

 

Door Vlaamse hervormingen kunnen de PWA’s (Plaatselijk Werkgelegenheids Agentschappen) in hun huidige vorm niet behouden blijven. Het PWA Koekelare heeft een bloeiend dienstenchequebedrijf Koelibri, dat inmiddels tewerkstelling biedt aan meer dan 50 werknemers.

 

Met de op til zijnde hervorming stonden private firma’s al klaar voor een overname. Maar het Koekelaarse schepencollege besliste om Koelibri zelf in handen te nemen om op die manier de tewerkstelling aan bijna uitsluitend inwoners van Koekelare optimaal te blijven garanderen. Bovendien doen momenteel meer dan 300 Koekelaarse gezinnen een beroep op Koelibri voor het verrichten van allerlei klussen, in hoofdzaak schoonmaken. Het bedrijf is ook winstgevend.

 

Vanaf 1 januari 2017 wordt Koelibri een dienst van het gemeentebestuur. Een vernieuwde raad van bestuur zal het bedrijf gaan leiden en legt verantwoording af aan de gemeenteraad. Schepen Jessy Salenbien, wordt voorzitter van Koelibri en zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse leiding.

Voor de werknemers van Koelibri verandert er niets. En ook voor de gebruikers wordt met deze overname gegarandeerd dat alles bij het oude blijft.

 

Comments