Nieuws‎ > ‎

Kooklarenoene route in nieuw kleedje

Geplaatst 15 sep. 2015 11:06 door Patrick Lansens

De Kooklarenoene route werd 25 jaar geleden in het leven geroepen op initiatief van de Kooklarenoenerijders. De bedoeling toen was, op een ogenblik dat we hier in de gemeente nog geen eigen fiets- of wandelroute hadden, om Koekelare op toeristisch-recreatief vlak in de kijker te plaatsen en het wielertoerisme te promoten. Toerisme als beleidsdomein stond hier toen nog in de kinderschoenen. De Brouwerij en het Fransmansmuseum, die de speerpunten van het Koekelaarse toerisme werden, kwamen er pas later in respectievelijk 1992 en 1993. Met de fietsroute werden de mooiste plekjes van Koekelare aangedaan en er kwam ook een brochure met wat uitleg en historische duiding bij heel wat locaties in onze gemeente.

 

Het is evident dat er in 25 jaar heel wat veranderd is in onze gemeente en dat er ook enkele bezienswaardigheden bijkwamen. De brochure was ook nog altijd dezelfde van 25 jaar geleden.

Toen de huidige schepen van cultuur, erfgoed en toerisme, Jessy Salenbien, de brochure in handen kreeg was het bestaande boekje dan ook geen lang leven meer beschoren. Ze stak de jongste maanden heel wat werk in een vernieuwing van de route en een volledig nieuwe brochure, daarin bijgestaan door burgemeester Patrick Lansens, Bernard Lootens van de Spaenhiers, Godfried Depreitere van de Kooklarenoenerijders en Tone Vannieuwkerke van de toeristische dienst. Op zondag 13 september 2015 werd de nieuwe route ingefietst en de gloednieuwe brochure aan de pers voorgesteld.
Comments