Nieuws‎ > ‎

Massale belangstelling voor open deur huis Proot

Geplaatst 31 jan. 2014 07:40 door Patrick Lansens   [ 31 jan. 2014 08:02 bijgewerkt ]
Meer dan 1000 bezoekers maakten op zaterdag 25 januari gebruik van de open deur om de net gerestaureerde woning Proot te bezoeken. De burgemeester, schepenen en gemeentesecretaris leidden de vele nieuwsgierigen in groepjes door de woning, het bijgebouw en de tuin en gaven een woordje uitleg. 
 
De reacties waren eensluidend: "prachtig gedaan", "dit mocht niet verloren gaan", "dit is het geld waard". Maar ook reacties als: "en nu omzichtig omspringen hiermee", "je gaat hier toch niet eender wat in toelaten?" en "hopelijk brengen de gebruikers hiervoor het nodige respect op".
 
Het is duidelijk dat de Koekelarenaren trots zijn op hun huis Proot! Een woning die vroeger in handen was van een gegoede familie, nu van alle Koekelarenaren.
 
 
 
 
 
 
 
Inwoners die niet konden langs komen tijdens de open deur krijgen deze zomer een nieuwe kans. Gedurende de maanden juli en augustus vindt dan immers de jaarlijkse zomertentoonstelling plaats in en achter de woning. Je vangt dan meteen twee vliegen in één klap: je ziet niet alleen het interieur van de gerestaureerde woning maar meteen ook de vele kunstwerken die er zullen tentoongesteld worden.
 
 
 
Comments