Nieuws‎ > ‎

Nieuwbouw als uitbreiding voor De Buidel officieel geopend

Geplaatst 11 dec. 2018 14:38 door Patrick Lansens

Op zaterdag 1 december werd het gloednieuwe gebouw als uitbreiding voor kinderopvang De Buidel officieel geopend door burgemeester Patrick Lansens en schepen voor jeugd en kinderopvang Carole HImpens.
 
De Buidel is een enorm succesverhaal en barst zowat uit zijn voegen. Het aantal kinderen dat er opgevangen wordt steeg sedert de start in 2003 jaar na jaar, de jongste jaren zelfs vrij spectuculair, zodat er een probleem ontstond. De beschikbare speelruimte volstond niet langer om de kinderen op een veilige en kwalitatieve manier te kunnen blijven opvangen. Bij momenten moesten ook kinderen geweigerd worden omdat moet voldaan worden aan de normen van Kind en Gezin. Vandaar dat het schepencollege, daarin gevolgd door de gemeenteraad, besliste tot oprichting van een nieuwbouw die met het bestaande gebouw verbonden werd. 

Door de nieuwbouw werd de capaciteit verhoogd van 130 naar 180 kinderen die op hetzelfde moment en permanent mogen opgevangen worden. Op bepaalde piekmomenten mag daar tot 30% over gegaan worden.

Momenteel maken 635 gezinnen gebruik van De Buidel, goed voor maar liefst 984 verschillende kinderen. Het personeelsbestand is inmiddels mee gegroeid tot 21 personen: 1 poetsvrouw, 18 begeleiders, 1 administratief medewerker en 1 coördinator.

Comments