Nieuws‎ > ‎

Nieuwe site voor technische dienst maakt nieuw woonproject Belhuttebaan mogelijk

Geplaatst 15 feb. 2020 06:56 door Patrick Lansens
De gemeente investeert verder in een betere huisvesting van haar eigen diensten. Na de eerdere realisatie van een nieuwbouw voor de gemeentelijke administratie naast het ‘oude’ gemeentehuis, een nieuwe loods voor de groendienst en het nieuwe recyclagepark wordt nu werk gemaakt van een volledig nieuwe site voor de technische dienst en de dienst openbare werken.

De gemeente voorzag daarvoor eerder al een terrein in de nieuwe ambachtelijke zone, waar groendienst, nieuw recyclagepark en technische dienst samen gebracht worden.

De plannen en het bestek voor deze werken zijn klaar voor aanbesteding. Het gaat om een loods met werkplaats voor de technische dienst, een overkapping voor alle voertuigen, een zoutloods, opslagruimte voor allerhande materialen en parkeerplaatsen voor het personeel. De raming voor deze werken bedraagt ca 1,4 miljoen euro. Kleedruimte en sanitair werden eerder al voorzien bij de bouw van de nieuw loods voor de groendienst.

De huidige locatie langs de Belhuttebaan, ter hoogte van de wijk Nieuwenhove, wordt verkocht. De totaal verouderde gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor 14 nieuwe woongelegenheden. Bedoeling is een mooi totaalproject te laten realiseren door een projectontwikkelaar. 

Comments