Nieuws‎ > ‎

Nieuwe tankwagen voor Koekelaars brandweerkorps

Geplaatst 6 mrt. 2016 11:55 door Patrick Lansens
De brandweerpost van Koekelare, sedert 1 januari 2015 opgegaan in de brandweerzone Westhoek, beschikt over een gloednieuwe tankwagen. Op zaterdag 5 maart 2016 werd het nieuwe interventievoertuig ‘officieel geleverd’ en had burgemeester Patrick Lansens de eer en het genoegen om de sleutels van het nieuwe voertuig te overhandigen aan postoverste kapitein Dries Depreitere.

 

Met de geboorte van de brandweerzone wordt werk gemaakt van een betere verdeling van het materieel over het netwerk van posten heen. Er werd een toekomstplan opgemaakt om alle posten op termijn zo efficiënt en slagvaardig mogelijk uit te rusten.

 

In dat kader mocht de post Koekelare als één van de eerste posten van de zone een nieuw  groot voertuig in ontvangst nemen. Een gloednieuwe tankwagen van 8 000 L met een kostenplaatje van om en bij de 275 000 €. De aankoop ervan was al voorzien door de prézone, de voorloper van de eigenlijk brandweerzone, en dit met federale middelen die ter beschikking werden gesteld.

 

De huidige tankwagen van het Koekelaarse brandweerkorps werd in 1996 aangekocht. Het gemeentebestuur besliste toen om een tweedehandse melktankwagen aan te kopen en te laten ombouwen tot een volwaardige tankwagen voor het brandweerkorps door dezelfde firma Vanassche die nu de nieuwe tankwagen leverde. Voor de aankoop en de ombouw werd toen 54 817 € uitgetrokken, wat heel wat lager was dan een nieuwe tankwagen aankopen. Dit voertuig heeft nu bijna 20 jaar dienst gedaan. 

 

Het nieuwe voertuig is één van de eerste grote interventievoertuigen dat 100% aangekocht wordt door de zone (met federale subsidie), na eerdere levering van een multifunctionele autopomp voor Wervik en een nieuwe tankwagen voor Ieper.

 

De burgemeester wenste de brandweerpost en bij uitbreiding de brandweerzone veel succes toe met dit nieuwe voertuig en stelde ervan overtuigd te zijn dat de leden van het korps alles in het werk zullen stellen om dit materieel professioneel te gaan gebruiken ten dienste van de bevolking.

Comments