Nieuws‎ > ‎

Nieuw speellandschap op gemeentelijk sportdomein

Geplaatst 6 apr. 2021 06:25 door Patrick Lansens
De nieuwe speeltorencombinatie op het gemeentelijk sportdomein is klaar. Het gaat om een investering van ruim 143 000 euro waar alle kinderen van Koekelare en de ruime omgeving gebruik kunnen van maken.

Burgemeester Patrick Lansens: “In het meerjarenprogramma 2020-25 hebben we ook de nodige aandacht voor onze jeugd, waaronder een vernieuwing van enkele speelpleinen. Het grootste project wat dat betreft is de vernieuwing van de grote speeltorencombinatie op het gemeentelijk sportdomein, sedert jaar en dag een blikvanger in de wijde regio. De combinatie van een groot speelplein met heel wat variatie en het grote terras van de cafetaria van de sporthal in de onmiddellijke omgeving vormt bij mooi weer een succesformule voor onze gezinnen met kinderen. We voorzagen 150 000 euro in het budget 2021 voor een volledig nieuwe combinatie. De opdracht werd na aanbesteding gegund aan de firma Eibe (Geel) voor 143 547 euro. De firma startte met de plaatsing op 15 maart en 2 weken later was alles klaar, zoals gevraagd tegen het paasverlof.”

De nieuwe speeltorencombinatie heeft 4 torens waarvan de grootste 7 meter telt. Er zijn 4 glijbanen aanwezig die onderling verbonden zijn via loop- en hangbruggen. Er werd ook een nieuwe kabelbaan, een carroussel en een stawip geplaatst.

Comments