Nieuws‎ > ‎

Ook Koekelare zet in op een duurzaam klimaat

Geplaatst 15 feb. 2020 06:44 door Patrick Lansens
De klimaatuitdagingen zijn niet meer weg te denken uit de media. Onze gemeente wil haar steentje bijdragen, vooreerst door zelf het goede voorbeeld te geven. Maar ook door sensibiliserende acties te promoten naar onze inwoners toe. Wat de gemeente uitstoot is natuurlijk maar een heel klein percentage van het geheel. Daarom is er een belangrijk luik ‘duurzaamheid en energiebeleid’ opgenomen in de nieuwe beleidsnota.

De gemeente ondertekent het nieuwe burgemeestersconvenant CoM 2030 met tal van acties om de CO2-uitstoot te verminderen. We gaan mee in het project om tegen 2030 alle openbare verlichtingsarmaturen te vervangen door LED-lampen. We voorzien een actie ‘straatthermografie’ van alle woningen in onze gemeente en koppelen daarover terug naar de bewoners. We plaatsen zonnepanelen wanneer er opportuniteiten zijn, zoals eerder op De Buidel en straks op de nieuwe loods van de technische dienst en de groendienst. We ‘vergroenen’ ons wagenpark. Bij de renovatie van sporthal 1 is er bijzondere aandacht voor het energieverbruik. En dat is maar een greep uit de vele acties.

Om het allemaal te kunnen opvolgen krijgt de milieudienst een bijkomende halftijdse medewerker in dienst. Het is de bedoeling op relatief korte termijn een heus ‘klimaatloket’ uit te bouwen. Inwoners die met vragen zitten of bijkomende uitleg wensen zullen daar terecht kunnen.

Comments