Nieuws‎ > ‎

Opening fietspad Moerestraat

Geplaatst 30 mei 2015 06:13 door Patrick Lansens   [ 31 mei 2015 02:50 bijgewerkt ]

Op vrijdag 29 mei 2015 werd het nieuwe fietspad langs de Moerestraat officieel geopend door gedeputeerde voor mobiliteit Franky De Block en burgemeester Patrick Lansens, in aanwezigheid van de schepenen, de gemeenteraadsleden, enkele provincieraadsleden en inwoners van de Moerestraat.

 

Met het nieuwe fietspad wordt een veilige verbinding voor de fietsers tot stand gebracht tussen de Koekelaarse wijk Doeveren en de Gistelse deelgemeente Moere en het centrum van Koekelare. Het is nu zeker comfortabeler fietsen langs de Moerestraat, bijna 3 km lang, weinig bebouwing, veel rechte stukken waar hoge snelheden kunnen gehaald worden en waar de fietser tot voor kort nog gewoon op de rand van de rijweg moest rijden.

 

Met het dossier voor de aanleg van het fietspad, waarbij van de gelegenheid gebruik gemaakt werd om een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen in het eerste deel van de Moerestraat, ging een uitgave gepaard van 1,1 miljoen euro. Maar liefst 860.000 euro werd gesubsidieerd door het Fietsfonds, Infrax kwam tussen voor 130.000 €, de gemeentekas moest enkel tussenkomen voor het saldo van 110.000 euro.

 

Toen het Fietsfonds in 2006 in het leven werd geroepen was onze gemeente er “als de kippen bij” om meteen verschillende dossiers ‘in stelling te brengen’ om een nieuw of beter fietspad aan te leggen op het zogenoemde bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. De jongste jaren werden er met de middelen uit het Fietsfonds reeds fietspaden aangelegd langs de Bovekerkestraat, de Ringlaan, de Korkentapstraat en nu dus de Moerestraat.

 

Een 5de dossier is inmiddels heel ver gevorderd en zo goed als klaar voor realisatie: de aanleg van een veiliger fietspad langs de Kortemarkstraat. Het dossier wordt op maandag 1 juni voorgelegd aan de gemeenteraad, het wordt ook nog in juni aan de provincieraad voorgelegd, zodat er na het bouwverlof tot de openbare aanbesteding kan overgaan worden.

 

En er is ook al een 6de dossier in voorbereiding! De aanleg van een fietspad langs de Zandestraat en de Schouttetenstraat om ook de kern van de deelgemeente Zande veiliger te ontsluiten voor de fietsers werd recent voorgelegd aan de Regionale Mobiliteitscommissie van de provincie West-Vlaanderen en gaat de goede kant uit.

Comments