Nieuws‎ > ‎

Opening gerestaureerde dokterswoning Proot op 24 januari 2014

Geplaatst 28 okt. 2013 08:04 door Patrick Lansens

De werkzaamheden aan de geklasseerde dokterswoning Proot zijn weldra voltooid. Het schepencollege legde de officiële opening vast op vrijdag 24 januari 2014. De dag nadien is er open deur en kunnen alle inwoners het resultaat komen bekijken van deze aanzienlijke restauratiewerken.


De werken aan de woning Proot naderen het eindpunt. De aannemer, de groep NV Monument, voorziet de voltooiing van de werken tegen dinsdag 4 december.

 

De werken aan de buitenkant zijn nagenoeg voltooid. Maar binnen is het nog één en al bedrijvigheid. Specialisten leggen de laatste hand aan de restauratie van het prachtige interieur, dat de status van de vroegere bewoners in de verf moest zetten.

 

De bevloering is voltooid, de keukens werden geplaatst, een groot deel van het behang werd aangebracht. Momenteel is men bezig met het plaatsen van de centrale verwarming en het sanitair. Ook de schrijnwerker is nog volop bezig met de laatste werkzaamheden.

 

De gemeentearbeiders van de dienst openbare werken zijn bezig met de aanleg van het terras achteraan. Zij zullen vervolgens ook het pad aanleggen naar de kleine serre, die mee geklasseerd werd als monument.

 

 
 
Begin december moet alles voltooid zijn. De werken zullen ca. 2 miljoen € gekost hebben. De gemeente bekwam 1,3 miljoen € subsidies van het  Vlaamse Gewest en de provincie.

 

Comments