Nieuws‎ > ‎

Opening nieuwe sporthal

Geplaatst 20 mrt. 2012 13:50 door Patrick Lansens   [ 3 aug. 2012 05:52 bijgewerkt ]

Op vrijdag 27 april wordt de nieuwe sporthal op het gemeentelijk sportdomein officieel geopend. Op zaterdag 28 april kunnen alle inwoners een kijkje komen nemen tijdens de opendeur (13u30 tot 17u00). Op die manier kan iedereen die dat wenst kennis komen maken met dit nieuwe gebouw.

 

 
De nieuwe sporthal is in feite al enkele weken klaar. Momenteel wordt echter nog volop gewerkt aan enkele omgevingswerken: de aanleg van enkele paden en plantsoenen, de vernieuwing van de openbare verlichting en de opfrissing van de wegenis in de onmiddellijke omgeving van de nieuwe en bestaande sporthal.

 

De werken namen een aanvang eind april van vorig jaar en de nieuwe infrastructuur zal dus exact 1 jaar nadien in gebruik kunnen genomen worden. Na de commotie die er geweest is naar aanleiding van de bouwaanvraag zijn de commentaren thans eensluidend: de nieuwe hal mag gezien worden! Er werd dan ook heel bewust gekozen voor  een oerdegelijke, moderne infrastructuur aan een betaalbare prijs voor onze gemeentekas. En niet voor een hoogstaande architectuur in een omgeving die dat geenszins vereist.

 

De nieuwe hal biedt een oplossing voor 2 problemen. Enerzijds is er de bestaande sporthal die al vele jaren te krap geworden is om voldoende mogelijkheden te bieden aan de vele sportclubs die onze gemeente rijk is. Anderzijds is er de tennisclub die tot op heden enkel kan beschikken over buitenterreinen en dan ook terreinen moest afhuren in Kortemark en Torhout gedurende het winterseizoen. Ook en vooral voor de jeugdwerking van de club betekenen overdekte terreinen in eigen gemeente een forse sprong voorwaarts.

 

De hal is bijna dubbel zo groot als de bestaande sporthal. Er is dan ook ruimte voor 2 permanente tennisterreinen en een 3de terrein waarop zowel basketbal, volleybal, badminton als tafeltennis kunnen beoefend worden.

Comments