Nieuws‎ > ‎

Pastorie in de Kerkstraat krijgt zinvolle herbestemming

Geplaatst 15 feb. 2020 06:49 door Patrick Lansens
Vermits onze gemeente niet langer een eigen pastoor heeft stond de pastorie in de Kerkstraat, eigendom van de gemeente, al een tijdje leeg. Recent werd een passende herbestemming voor het gebouw gevonden.

Sedert het voorjaar van 2018 is Tordale in onze gemeente gestart met dagondersteuning voor mensen met een mentale beperking. Het project heet ‘De Stip’ en kreeg gedurende 1 dag per week lokalen in Huis Proot ter beschikking. Maar het project is een succes en er werd gezocht naar een andere locatie, waar op termijn iedere dag van de week opvang mogelijk zou zijn.

Schepen voor gelijke kansen Jessy Salenbien: “Inclusie, personen met een beperking als volwaardige burgers opnemen, is belangrijk in onze samenleving. Het is een grote troef om deze mensen in eigen gemeente te ondersteunen en hun talenten te laten ontplooien. Ze nemen deel of organiseren zelf dienstverlenende activiteiten en zetten zich in voor de gemeente, zijn inwoners, verenigingen, middenstand, ...”

Op het gelijkvloers van de pastorie kon ‘De Stip’ eind 2019 starten met 2 dagen opvang per week en sedert begin februari werd zelfs al overgeschakeld naar een regime van 3 dagen per week. Op vrijdag 8 mei vindt een opendeurdag plaats van 15 tot 20u. Wie een bezoekje wil brengen is welkom!

Op de verdieping van de pastorie namen de vzw Parochiale Werken en de vzw Koekegoed lokalen in gebruik.

Comments