Nieuws‎ > ‎

Restauratie dokterswoning Proot ver gevorderd

Geplaatst 11 jun. 2013 12:42 door Patrick Lansens   [ 11 jun. 2013 12:47 bijgewerkt ]
De renovatie van de geklasseerde dokterswoning Proot schiet bijzonder goed op. De aannemer, NV Monument Vandekerckhove, beschikt over een termijn van 300 werkdagen om de restauratie te klaren maar zit vele maanden voor op het schema. Rond de maand oktober van dit jaar zullen de werken wellicht al kunnen voltooid worden.
 
De gerestaureerde woning krijgt een in hoofdzaak culturele bestemming, met onder meer vergaderzalen voor de gemeente, de adviesorganen en de verenigingen, een multimediazaaltje voor voordrachten, presentaties, filmvoorstellingen, debatavonden... De woning zal ook gebruikt worden voor gemeentelijke ontvangsten en tentoonstellingen. Onder meer de jaarlijkse zomertentoonstelling (juli-augustus) zal er vanaf 2014 plaats vinden. Er is een goed uitgeruste keuken voorzien voor het verzorgen van recepties.
 
In het bijgebouw van de woning (links van het hoofdgebouw) worden 2 flats ingericht die door de gemeente zullen verhuurd worden. De tuin wordt een publiek parkje waar het straks ongetwijfeld aangenaam vertoeven wordt. In de tuin vind je onder meer een authentieke, volledig gerestaureerde serre.
 
 
Door deze invulling van het huis Proot komt er in CC De Brouwerij ruimte vrij voor een beter onthaal voor de toeristische dienst, voor een uitbreiding voor de gemeentelijke bibliotheek en voor een modern, beter toegankelijk Käthe Kollwitz museum.
 
De gemeente kon circa 1,3 miljoen € subsidies bekomen van de dienst Erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap en van de Provincie West-Vlaanderen voor deze renovatie.
 
Comments