Nieuws‎ > ‎

Seniorenverenigingen krijgen meer subsidie

Geplaatst 15 feb. 2020 07:10 door Patrick Lansens   [ 6 apr. 2021 05:55 bijgewerkt ]

De seniorenverenigingen en Samana’s in Koekelare kregen in het verleden telkens een subsidie van in totaal 4500 euro. Dit bedrag werd verdeeld op basis van het aantal actieve leden per vereniging. In het  nieuw financieel meerjarenplan is een verhoging naar 6000 euro voorzien. Het is een blijk van waardering voor de belangrijke maatschappelijke rol die zij vervullen.

Schepen van seniorenbeleid Stijn Ramboer: “De verenigingen leveren waardevol werk, zorgen voor binding en participatie in onze gemeente en dit op een zeer kwalitatieve en efficiënte manier. Ze zijn ook bijzonder goed geplaatst om op lokaal niveau duiding te geven over maatschappelijke thema’s en creëren een laagdrempelig ‘gezellig samenzijn’. Ze emanciperen en verbinden mensen, enthousiasmeren en houden senioren alert en spelen zo een grote rol in het versterken van sociale cohesie. Vandaar dat we hebben beslist om de subsidie op te trekken naar 6000 euro.”

Vanaf dit jaar kunnen de seniorenverenigingen dus rekenen op wat meer financiële ondersteuning in Koekelare. Er kwam nog een kleine aanpassing aan het reglement: er wordt nu ook rekening gehouden met het aantal activiteiten dat een vereniging organiseert om de vaste subsidiepot te verdelen. Schepen Ramboer: “Wat de verenigingen doen voor onze senioren kunnen we als lokaal bestuur onmogelijk allemaal zelf, dat is duidelijk. Het zou, voor een lokaal bestuur, onbetaalbaar zijn.”

Comments