Nieuws‎ > ‎

Tordale start dagondersteuning op in Koekelare

Geplaatst 13 jan. 2018 05:32 door Patrick Lansens
Tordale start vanaf februari 2018 dienstverlenende dagondersteuning op in samenwerking met de gemeente Koekelare. Het project heet “De Stip”, Samenwerking Tordale Inclusief Project. Vanaf 15 februari wordt een lokaal in  Huis Proot elke donderdag ingepalmd door Tordale.

Tordale ondersteunt zo’n 430 mensen met een verstandelijke beperking. Dagondersteuning kunnen volgen in eigen gemeente biedt een grote meerwaarde. In Huis Proot wordt een lokaal ter beschikking gesteld, al beperkt men zich niet tot enkel die locatie. Van daaruit zal men Koekelare verkennen en de straat op gaan. Van bij de start konden al enkele ouders en vrijwilligers mee betrokken worden in het verhaal.

Mensen met een verstandelijke beperking van Koekelare zelf en de omgeving krijgen een voltijds aanbod met zinvolle inclusieve dagondersteuning op maat. Zij nemen deel aan of organiseren zelf dienstverlenende activiteiten. Bedoeling is dat zij zinvolle taken verrichten voor de gemeente, haar inwoners, verenigingen, middenstand, …

Van gemeentezijde volgen schepen voor gelijke kansen Jessy Salenbien en voorzitter van het Sociaal Huis Stijn Ramboer het project op: “Wij zijn bijzonder verheugd met het opstarten van dagondersteuning in onze gemeente. Op deze manier geven wij de inwoners de mogelijkheid om in hun eigen gemeente verder te ontwikkelen en vertrouwd te blijven met de omgeving. Inclusie, personen met een beperking als volwaardige burgers opnemen, is belangrijk in onze samenleving."

Comments