Nieuws‎ > ‎

Verbouwingswerken De Brouwerij starten binnenkort

Geplaatst 7 jun. 2013 04:37 door Patrick Lansens   [ 7 jun. 2013 05:33 bijgewerkt ]
Nog voor het zomerverlof starten de eerste verbouwingswerken aan CC De Brouwerij. Onder impuls van cultuurschepen Jessy Salenbien werd het dossier de jongste maanden afgerond, aanbesteed en recent ook toegewezen aan 2 firma's die de werken zullen uitvoeren.
Een eerste luik van de aanpassingswerken betreft de bouw van een glazen sas aan de centrale inkom, het voorzien van een betere toegankelijkheid voor mindervaliden en een nieuw kantoor beneden in de Brouwerij voor de toeristische dienst. De medewerkster van de toeristische dienst krijgt haar bureau dus permanent beneden in de centrale ontvangstruimte.
Een tweede luik betreft aanpassingswerken in functie van een beter toegankelijk en volledig vernieuwd Käthe Kollwitz museum. In het kader van het grootschalige herdenkingsprogramma '100 jaar Groote Oorlog' wist onze gemeente daarvoor 325.000 € subsidie te bekomen van de Vlaamse en Provinciale overheid.
Tijdens de werken blijft het Fransmansmuseum toegankelijk, de Brouwerij kan vanaf 15 augustus niet langer bezocht worden door groepen en individuelen.
De werken zullen tegen het voorjaar van 2014 voltooid zijn, misschien al wat vroeger.
 
Comments