Nieuws‎ > ‎

Vernieuwing Oostmeetstraat start binnenkort

Geplaatst 31 jan. 2014 07:50 door Patrick Lansens   [ 31 jan. 2014 07:51 bijgewerkt ]
De wegeniswerken in de Oostmeetstraat werden onlangs door het schepencollege gegund aan de firma Gebroeders De Waele van Eernegem, voor een totaal bedrag van 1.045.178 euro. In dit project is ook de heraanleg van de Nieuwstraat voorzien, alsook de aanleg van een extra stuk fietspad langs de Ringlaan ter hoogte van AD Delhaize.
 
De nutsmaatschappijen starten op maandag 10 februari met de aanpassingswerken aan de leidingen van elektriciteit, gas, kabeltelevisie, telefoon en water. Alle leidingen die nu nog bovengronds zijn worden ondergronds gebracht. Deze werken vinden plaats in het voetpad en aan de rand van de rijweg. Tijdens de uitvoering zal éénrichtingsverkeer gelden in de volledige Oostmeetstraat. De toegelaten rijrichting zal in de richting van de Ringlaan zijn.
 
Op dinsdag 1 april start aannemer De Waele dan met de eigenlijke wegeniswerken. Deze werken worden uitgevoerd in 3 fasen. De eerste fase loopt van het kruispunt met de Ringlaan tot aan de brandweerkazerne. Als de aannemer daar begint wordt dit deel volledig afgesloten voor het verkeer. Er komen ook verkeerslichten ter hoogte van Delhaize omdat de riolering daar dient aangesloten te worden. Een deel van de rijweg van de Ringlaan dient opgebroken.
 
Belangrijk: deze timing is natuurlijk afhankelijk van het weer. Mocht de winter alsnog toeslaan dan zal de timing aangepast moeten worden.
Comments