Nieuws‎ > ‎

We blijven investeren in betaalbaar wonen

Geplaatst 25 dec. 2016 05:05 door Patrick Lansens

De aanleg van 2 nieuwe verkavelingen op De Mokker is voltooid. In deze verkavelingen zullen op termijn 27 nieuwe woningen gebouwd worden. De gronden worden momenteel te koop gesteld door het gemeentebestuur aan een prijs die 20% onder de marktprijs ligt. Kandidaat-kopers kunnen zich nog steeds melden.

 

De nieuwe straat die uitmondt op de Pottebezemstraat kreeg de benaming ‘Krakkestraat’. Langs deze straat liggen 16 loten bouwgrond waarvan er 9 door de gemeente verkocht worden. Toekomstgericht bouwt Ijzer en Zee er 5  sociale huurwoningen. Twee loten worden particulier verkocht.

 

De tweede nieuwe straat met toegang via de wijk De Belofte is de ‘Houtzagerijstraat’. Daar werden 11 loten bouwgrond gerealiseerd die alle rechtstreeks verkocht worden door de gemeente.

 

De verkoopsprocedure voor de 20 loten loopt. De gemeenteraad legde de prijs vast op 170 € per vierkante meter, wat ruim onder de gangbare marktprijs ligt. Kopers moeten er wel zelf bouwen binnen de 5 jaar. De grootte van de percelen varieert tussen 319 en 624 vierkante meter. Het gaat om open en halfopen bebouwing.
 
Momenteel zijn 8 loten verkocht. Kandidaten kunnen zich rechtstreeks melden op het gemeentesecretariaat of inlichtingen bekomen bij de burgemeester en de schepenen.
Comments